Pelletkachels

Ook lekker warm de winter in?

Maak het warm en gezellig in huis met een pelletkachel

Steeds meer mensen kiezen voor een pelletkachel om hun huis (bij) te verwarmen. Niets is zo gezellig dan tijdens een koude winteravond lekker warm bij de haard te zitten. Een pelletkachel heeft de gezelligheid van een houtkachel en het gebruikscomfort van een gashaard. Pellets zijn bovendien een relatief goedkope brandstof. Ze leveren een flinke besparing ten opzichte van gas of stookolie en zijn een pak milieuvriendelijker.

Hoe werkt het?

Een pelletkachel ziet er langs de buitenkant hetzelfde uit als een houtkachel, maar werkt langs de binnenkant helemaal anders. Er wordt gestookt met pellets, dat zijn kleine houtstaafjes die gemaakt worden door afvalhout te drogen en samen te persen. Die pellets gaan in een reservoir.

U stelt de gewenste temperatuur in en de tijdstippen waarop u wil dat de kachel warmte geeft. De kachel zal dan automatisch de juiste hoeveelheid pellets vrijgeven. Een combinatie van een elektrische gloeistaaf en hete lucht die over de pellets gaat, zorgt ervoor dat de pellets ontbranden en dit geeft ook een gezellige vlam.

Eenvoudig in gebruik

Zit u ’s avonds in de zetel en wilt u het toch nog een beetje warmer in huis? Dan kunt u zonder problemen de temperatuur van de pelletkachel een beetje hoger zetten. Dat kan zelfs met een afstandsbediening. Onze pelletkachels hebben een thermostaat, een programmeerbare timer en een automatisch opstartsysteem. Een Nederlandstalig bedieningspaneel zorgt voor meer gebruikscomfort. De kachels zijn heel spaarzaam, en kunnen dagenlang branden zonder bij te vullen. Dankzij de automatisch kantelende branderbak kunt u tot wel twee weken stoken zonder de aslade leeg te maken.

Pellets, een milieuvriendelijke brandstof

Stoken met pellets is milieuvriendelijk. Bij het verbranden van de pellets komt er sowieso al minder CO2 vrij dan bij aardgas. Maar er is meer. Pellets zijn een CO2-neutrale brandstof. Dat wil zeggen dat ze het milieu niet vervuilen. Er komt wel CO2 vrij bij het verbranden, maar die zou ook vrijkomen als het hout op een natuurlijke manier zou verrotten. Bovendien komt er bij het rottingsproces van hout ook methaangas vrij, wat niet vrijkomt bij het verbranden. Een ander voordeel van een pelletkachel is het hoge rendement, waardoor het hout optimaal verbrand wordt.

Pellets kan je kopen in zakken van 15 of 20 kg. Ze kunnen perfect voor lange tijd bewaard worden zonder dat ze bederven. Wij raden dan ook aan om een ‘big bag’ van 1000kg aan te kopen. De aankoopprijs is dan lager en zelfs tot 30% goedkoper dan stoken met aardgas. Bovendien zijn pellets niet afhankelijk van prijsschommelingen. Zo houdt u uw energiefactuur onder controle.

Onze pellets beschikken over het EN plus A1 certificaat. Klasse A1 wordt gegeven aan pellets met de beste kwaliteit voor gebruik in particuliere kachels en ketels. A1-houtpellets hebben een maximale asopbrengst van 0,5% (naaldhout) tot 0,7% (andere houtsoorten zoals eik, beuk, berk, meranti, enzovoorts).

Soorten pelletkachels

Met een pelletkachel kan u de centrale verwarming nog even uit laten als het buiten wat frisser wordt. Vriest het? Dan kan de chauffage een beetje lager met de kachel aan. In goed geïsoleerde woningen kan een pelletkachel een groene energiebron zijn voor het hele huis. Ons assortiment van pelletkachels is zeer breed en bevat zowel vrijstaande pelletkachels als pelletkachels die aangesloten worden op de CV-installatie. Voor ieder huis is er een passende oplossing, wij komen graag bij u langs om alle mogelijkheden voor te stellen.

Sssht,…

Onze pelletkachels zijn de stilste op de markt. Het gezoem van een pelletkachel was vroeger voor sommige mensen een nadeel, maar de fabrikanten hebben de laatste jaren flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van geluidsarme pelletkachels. Dankzij geluidsarme ventilatoren en een extra ‘stilfunctie’ kunnen we nu de stilste kachels in zijn soort aanbieden.

Installatie en service door onze eigen vakmensen

Bij Willems-Diels begeleiden we u bij de keuze voor de juiste kachel. Kom gerust langs in onze toonzaal om de modellen te bekijken. Of maak een afspraak, dan komen we bij u thuis alle mogelijkheden voorstellen. We hebben een jarenlange ervaring met pelletkachels en u kan rekenen op een persoonlijke service van onze eigen vakmensen.

Onderhoud 

Een pelletkachel kan best goed onderhouden worden. Je dient de aslade regelmatig te reinigen en het 'vuurbakje' dient tijdig schoongemaakt te worden. 1 x per jaar is onderhoud nodig. Hiervoor kan je beroep doen op de ervaren techniekers van Willems-Diels of je kan het ook zelf doen. Mocht het toch een keer fout gaan, dan kan u rekenen op onze servicedienst. Onze techniekers kunnen elk probleem vakkundig verhelpen, waardoor u er altijd optimaal warm bij kunt blijven zitten. 

Kom langs in onze showroom:

Openingsuren van de eco-winkel

Dinsdag - vrijdag: van 14 uur tot 18.30 uur en op afspraak
Zaterdag: van 10 uur tot 12 uur en van 13 uur tot 16 uur
Zondag en maandag: gesloten

Merken: Nordic Fire

Download de catalogus

Over Willems-Diels

Sinds 1967 staan wij garant voor een persoonlijke service en uitstekende kwaliteit in sanitair, verwarming en ecologie.

          Lees meer over ons →

Contacteer ons

Willems-Diels nv
Vaartstraat 150-155
2490 Balen
België

Tel.: 014 81 39 09

info@willems-diels.be

Bekijk onze openingsuren