Ketels

Een optimaal energierendement met een beperkt verbruik

Bij Willems-Diels kan je terecht voor centrale verwarmingsketels op stookolie of gas. Laat je een nieuwe verwarmingsketel plaatsen of vervang je een oude, dan ben je sinds 26 september 2015 verplicht om voor een condenserende aardgas- of stookolieketel te kiezen. Dit type ketel recupereert de warmte uit de rookgassen die vrijkomen bij de verbranding van stookolie of aardgas. Daardoor haalt hij een hoger rendement dan een klassiek model. Ze kunnen je energiefactuur zelfs met 11% verlagen. 

Gascondensatieketel

Een gascondensatieketel wordt gekenmerkt door een uitstekende efficiëntie en een hoog rendement. Dit levert een actieve bijdrage voor een beter milieu en leefomgeving. Ook het feit dat je geen brandstofvoorraad hoeft aan te leggen, is een voordeel van verwarmen met aardgas. De gascondensatieketels van Viessmann en ATAG zijn voorbereid op toekomstige wijzigingen in de gassamenstelling. Zo komen beiden tegemoet aan de steeds groeiende vraag naar energiebesparende en milieuvriendelijke verwarmingstechnieken.

Merken: ATAG en VIESSMANN

Stookolie

Dankzij de efficiëntie en het onovertroffen rendement van 98% bij de omzetting van stookolie in warmte, lever je met een oliecondensatieketel een actieve bijdrage aan de klimaat- en milieubescherming. De oliecondensatieketels van Viessmann zijn klaar voor de toekomst. Ze zijn voorzien voor een omschakeling van fossiele olie op bio-olie en voldoen hiermee aan de steeds groter wordende vraag naar energiebesparende verwarmingstechnieken.

Merk: VIESSMANN

Deze verwarmingsketels beschikken over RVS warmtewisselaars. Deze wisselaars hebben een lange levensduur en constant rendement. Bovendien is RVS veel minder vervuilend dan aluminium en hoeft het vrijwel niet schoon gemaakt te worden.

Daarnaast heeft Willems-Diels weersafhankelijke en modulerende thermostaten in haar aanbod.

  • Een weersafhankelijke regeling past de stooklijn van de ketel aan op basis van de buitentemperatuur in plaats van de kamertemperatuur. 
  • Een modulerende thermostaat zorgt ervoor dat de cv-ketel een kamer of ruimte gelijkmatig verwarmt. Zo wordt de gewenste temperatuur niet overschreden. Doordat er minder schommelingen zijn in de temperatuur, bespaar je veel energie.
  • De ATAG One thermostaat is een snel en eenvoudig te installeren en slimme gebruiksvriendelijke kamerthermostaat. De ATAG One thermostaat is ook op afstand te bedienen met behulp van de ATAG One app op smartphone of tablet, of per computer. 

Over Willems-Diels

Sinds 1967 staan wij garant voor een persoonlijke service en uitstekende kwaliteit in sanitair, verwarming en ecologie.

          Lees meer over ons →

Contacteer ons

Willems-Diels nv
Vaartstraat 150-155
2490 Balen
België

Tel.: 014 81 39 09

info@willems-diels.be

Bekijk onze openingsuren