Regenwatersysteem

Regenwaterrecuperatie, helemaal gratis...

Regenwater, het levert je een gratis aanvoer van water op...  Waarom zou je het niet gebruiken? Regenwater kan je bijvoorbeeld gebruiken als toiletwater, maar er is nog veel meer. Bij ons kan je terecht voor watertanks, waterfilters, overloopsifons enzovoort. Voor meer informatie over regenwaterrecuperatie kan je steeds terecht in onze showroom!

Wij beschikken over een totaalpakket aan regenwatersystemen, gaande van de voorbehandeling tot de nabehandeling, net voor gebruik. Dit pakket bevat:

 • Een tankfilter: Deze houdt zand, bladeren en andere soorten vuil tegen. Een tankfilter voorkomt compostering in de regenwaterput en beperkt de vorming van geuren en kleuren.
   
 • Rustige toevoer: De rustige toevoer zorgt ervoor dat het regenwater vanaf de filter rustig de tank inloopt. Daarmee wordt voorkomen dat de sedimentlaag die op de bodem ligt opwervelt. Bovendien wordt er via de rustige toevoer extra zuurstof aan het regenwater toegevoegd, waardoor organische stoffen biologisch worden afgebroken.
   
 • Overloopsifon met versperring tegen kleine dieren. Deze voert overtollig water weg naar de riool en houdt ongewenste geurtjes van de riolering tegen.
   
 • Drijvende aanzuiging: Flexibele aanzuigslang met drijver waardoor altijd zuiver water wordt aangezogen. Bij toepassing van de drijvende aanzuigingen TWIST en SAFF wordt het water 15 cm onder de waterspiegel vandaan gezogen. Daar bevindt zich het zuiverste water in een tank. Bij een lage waterstand voorkomt de slanglengte dat de aanzuigkorf op de bodem valt. Zo wordt de pomp beschermd tegen zowel drijvend vuil als sediment. 
   
 • Pompen:
  • Pomp in de tank: Het voordeel van deze pomp is dat deze stil is in gebruik. De pomp is wel moeilijker te onderhouden, aangezien deze onderaan in de tank zit. Bovendien bevat deze ook een kortere levensduur dan een pomp die binnenshuis staat opgesteld.
  • Pomp in de woning: Regenwaterrecuperatie op de meest eenvoudige manier wordt gedaan met een zelf aanzuigende regenwaterpomp die binnenshuis opgesteld staat. De regenwaterpomp zuigt regenwater uit de regenput en pompt het naar de gewenste aftappunten.  Het voordeel is dat je steeds aan deze pomp kan. Hierdoor kan je deze makkelijk herstellen en vervangen. Wel brengt deze pomp meer geluidshinder met zich mee dan een pomp, gevestigd onderaan in de tank.
  • Merken: Grundfos, KIN, GEP
    
 • Nafilter: Deze houdt kleine onzuiverheden tegen, eventueel in combinatie met een actief koolfilter
  • Valeco Aquaphor kunststoffilter: Deze kunststoffilter voor koud water beschikt over verschillende filtratiemogelijkheden. De aquaphor filter bevat een matrix of netwerk van materialen ontworpen om potentieel gevaarlijke stoffen zoals chloor, zware metalen, organische verbindingen, roest en andere deeltjes in water te voorkomen. 
  • Bio-Rain: Dit is een technologie die ontwikkeld is om de kwaliteit van het regenwater in de tank op een volledig biologische wijze te zuiveren. Ontdek hier alle details.
  • Merken: GEP + Grundfos
    
 • Navulling of omschakelsysteem: Een regenwaterpomp zorgt er voor dat het regenwater uit de regenwaterput naar de waterleiding in je huis wordt gepompt. Maar als de regenwaterput droog staat, kan de pomp zijn werk niet doen. Dan is het nodig dat je de put bijvult met leidingwater, via een automatisch omschakelsysteem of via de tuinslang. Bij een automatisch omschakelsysteem wordt, bij leegstand van de regenwatertank het systeem omgeschakeld op drinkwater zonder dat de regenwatertank wordt bijgevuld met drinkwater. In het omschakelsysteem zit een schakelkast die de pomp bij onvoldoende regenwater uit een klein ingebouwd reservoir drinkwater laat aanzuigen. Met een automatisch omschakelsysteem gebruikt u dus nooit meer drinkwater dan nodig is.
   
 • Valeco drinkwaterfilter: Met behulp van een drinkwaterfilter voorkomt u dat er vuildeeltjes in de leidingen van uw huis terecht komen en schade kunnen aanrichten in het systeem. 

Over Willems-Diels

Sinds 1967 staan wij garant voor een persoonlijke service en uitstekende kwaliteit in sanitair, verwarming en ecologie.

          Lees meer over ons →

Contacteer ons

Willems-Diels nv
Vaartstraat 150-155
2490 Balen
België

Tel.: 014 81 39 09

info@willems-diels.be

Bekijk onze openingsuren