Lekker warm met een pelletkachel

montraux

 

Niets is zo gezellig dan tijdens een koude winteravond lekker warm bij de haard te zitten. Steeds meer mensen kiezen er voor om met behulp van een pelletkachel hun huis (bij) te verwarmen. Maar hoe werkt een pelletkachel precies en welke voordelen biedt dit verwarmingssysteem?

Hoe werkt het?

Een pelletkachel ziet er langs de buitenkant hetzelfde uit als een houtkachel, maar werkt langs de binnenkant helemaal anders. Er wordt gestookt met pellets, dat zijn kleine houtstaafjes die gemaakt worden door afvalhout te drogen en samen te persen. Die pellets gaan in een reservoir. Je stelt de gewenste temperatuur in en de tijdstippen waarop je wil dat de kachel warmte geeft. De kachel zal dan automatisch de juiste hoeveelheid pellets vrijgeven. Een combinatie van een elektrische gloeistaaf en hete lucht die over de pellets gaat, zorgt ervoor dat de pellets ontbranden en dit geeft ook een gezellige vlam.

6 troeven van een pelletkachel

1. Kostenbesparend

Verwarmen met pellets betekent een flinke besparing tegenover gas of stookolie. Kwaliteitskachels hebben een zeer laag elektrisch verbruik en een rendement van meer dan 90%. Bovendien zijn pellets niet afhankelijk van prijsschommelingen. Zo houd je jouw energiefactuur onder controle.

2. Milieuvriendelijk

Bij het verbranden van pellets komt er minder CO2 vrij dan bij aardgas. Bovendien is het milieuvriendelijker om afvalhout te verbranden dan het op een natuurlijke manier te laten verrotten, omdat er geen methaangas vrij komt. Zo zorg je mee voor het milieu.

3. Eenvoudig in gebruik

De pelletkachels van Willems-Diels beschikken over een thermostaat, een programmeerbare timer, een automatisch opstartsysteem en worden standaard geleverd met een afstandsbediening. Dankzij
de automatisch kantelende branderbak kom je tot wel twee weken toe zonder de aslade te hoeven reinigen.

4. Comfortabel

Een kachel in huis zorgt voor gezelligheid op koude winteravonden. Net als bij een houtkachel zie je de vlammen, maar een pelletkachel zorgt voor veel minder stof in huis. Onze pelletkachels zijn bovendien uitgerust met een ‘Silence System’, waardoor ze tot de stilste op de markt behoren.

5. Veilig

De ingebouwde veiligheidssystemen zorgen ervoor dat de kachels automatisch uitschakelen als ze te warm worden. Er is ook een extra beveiliging van luchtinvoer en rookgasafvoer. De Nederlandstalige bediening maakt het gemakkelijker en veiliger om de kachel te gebruiken.

6. Wanneer je wil

Heb je het graag ’s ochtends al lekker warm? Dan stel je de kachel in om op te starten tegen dat jij opstaat. Je stelt het op dezelfde manier in alsof het een centrale verwarming is. Zo verbruik je nooit meer
pellets dan nodig.

Investeer vandaag nog in een pelletkachel

Op zoek naar een kwalitatieve, energiezuinige en prijsgunstige pelletkachel die je bovendien eenvoudig zelf kan installeren? Dan is een kachel van Montraux voor jou ideaal. Montraux is, als onderdeel van Nordic Fire, één van de grootste leveranciers van pelletkachels in Nederland, Duitsland en België. De Montraux kachels zijn cash & carry. Andere interessante pelletkachels van Nordic Fire, alsook de bijhorende prijzen vind je hier

Kenmerken kachel Montraux

  • Extra grote warmtewisselaar en rendementen van 90% en hoger
  • Gierijzeren branderbak met een lange levensduur
  • Eenvoudig te reinigen, dus veel lagere onderhoudskosten
  • Verschroomd pellet toevoersysteem dus minder kans op verstoppingen
  • Zuinig in pelletverbruik

Bestel nu een Montraux 6, 8 of 12 en krijg bij je aankoop gratis pelletzakken! 

 

Model

Montraux 6

Montraux 8

Montraux 12

                

Afmetingen HxBxD (cm)

86 x 40 x 52 95 x 41 x 55 105 x 48 x 60

Vermogen (min-max)

2,3 - 5 kW 2,3 - 7,2 kW 2,3 - 12,1kW

Brandduur

12-28u 11-36u 10-54u

Rendement

89,7% 92,2% 93,2%

Pelletverbruik (min/max)

0,5 - 1,2 kg/u 0,5 - 1,7 kg/u 0,5 -2,8 kg/u

Inhoud pelletreservoir

14 kg 18 kg 27 kg

Kleuren optioneel (meerprijs € 75) 

wit - rood  wit - rood wit - rood

Prijs voor zwarte kleur
(incl. 21% BTW)

 € 1480

 € 1790

 € 2290

Gratis extraatje

11 zakken pellets

14 zakken pellets

20 zakken pellets

 

Bovenstaande prijslijst is geldig t/m eind 2017. Alle prijzen zijn incl. 21% btw - prijzen onder voorbehoud.
Opgelet: niet alle kachels beschikken over een kantelblad. Er zijn nog steeds versies met een branderbakje. Dit dien je dan zelf te reinigen.

Contacteer ons voor meer informatie of breng een bezoekje aan onze showroom.

Willems-Diels is actief in sanitair en verwarming sinds 1967. Onze persoonlijke aanpak, ruime kennis, uitgebreide ervaring en uitstekende dienstverlening zorgen ervoor dat elk project tot in de puntjes in orde is.

Over Willems-Diels

Sinds 1967 staan wij garant voor een persoonlijke service en uitstekende kwaliteit in sanitair, verwarming en ecologie.

          Lees meer over ons →

Contacteer ons

Willems-Diels nv
Vaartstraat 150-155
2490 Balen
België

Tel.: 014 81 39 09

info@willems-diels.be

Bekijk onze openingsuren